hero

Vad säger Testfakta om Emma Original?

Ergonomi & komfort

Testresultat 7,9
Elastisk & stödjer alla kroppsdelar

Hållbarhet & kvalité

Testresultat 8,5
Trycktålig & avlägsnar fukt

Hälsa & skadliga ämnen

Godkänd & säker
Öko-Tex certifierad

testfakta rating

Bäst i test 2022!

Vår premium Diamond Resårmadrass har utsetts till Bäst i Test 2022! Ur testresultatet från juni 2022 fick resåradrassen betyget 8,0. Detta betyder inte bara att den är Testfakta Verifierad, den är även en överlägsen vinnare.

Hur testas våra madrasser?


Testfaktas test av sängar och madrasser är världens tuffaste och mest omfattande. Testerna utförs av tre olika laboratorier specialiserade inom test och utvärdering av ergonomi, kvalitet och uthållighet samt kemisk analys av skadliga kemikalier – sammanlagt drygt 100 olika testmoment. Ergonomin testas för tre kroppstyper i olika sovställningar och i uthållighetstesterna simuleras motsvarande 10 - 12 års användning.

Testfaktas kvalitetsmärkning licensieras endast till tillverkare vars sängar och madrasser håller en hög nivå genom samtliga testmoment

Screenshot_2023-03-30_190826.png

Prestanda

För att vakna upp och känna dig utvilad och smärtfri måste din madrass vara både stödjande och tryckavlastande. Många testanläggningar använder en testperson och en testmaskin för att mäta hur långt kroppen sjunker ner i madrassens yta och hur väl ryggraden stöds. En bra madrass behöver hålla ryggraden parallell med madrassen och bör därför inte sjunka för långt ner. För att testa hur bra madrassen isolerar rörelser applicerar vi en stor kolvliknande tryckhet på ett område av madrassen. Madrassen komprimerar bara där det finns tryck och därför störs du inte av din partner som vänder på sig.
Emma Madras

Användarvänlig

Även om de flesta madrasser idag inte behöver vändas, är det en bra idé att vända på den en gång var tredje månad för att hålla madrassen i gott skick, vilket också kan öka dess livslängd. I kategorin användarvänlig bedömer testbyråerna om en madrass har handtag, hur tung den är och hur lätt den är att vända. Madrassstrukturen beaktas också: madrassen får inte vara för mjuk så att den böjer sig när du lyfter den och den ska inte vara så stel att du inte kan flytta den alls. I allmänhet, om madrassen kan vändas av en person, får den ett bra resultat i denna kategori.
best in test

Hållbarhet

När du investerar i en madrass vill du att den ska hålla så länge som möjligt utan att känna att den förändras eller att dess egenskaper försämras. För att testa hur hållbar en madrass är används en testmaskin: Tunga tunnor rullas över madrassen om och om igen, vilket simulerar 10 års användning. Helst borde madrassens fasthet inte ha förändrats väsentligt: ​​madrassen bör inte härdas eller skadas under testprocessen. Även efter många års användning ska madrassen kännas likadan som den gjorde första dagen den köptes.
Emma Madras

Prisvinnande Komfort och Kvalitet

Emma Madrassen har utsetts till bästa madrassen i tio europeiska länder mellan 2018 och 2021. Länderna är Tyskland, Frankrike, Spanien, Italien, Portugal, Sverige, Danmark, Nederländerna och Storbritannien.
emma säng i ett sovrum

Emmas löfte

Vi vill att du sover gott