Kuddhelg - nu 30% på alla våra kuddar! 💤 - Avslutas om

Du har inga produkter i din varukorg.

Viscoelastisk madrass

Vad är en viscoelastisk madrass?

Den viscoelastiska madrassen är tillverkad av elastiskt skum, som också kallas memory foam. Viscoelastisk skum formar sig efter kroppstryck och kroppsvärme, och anpassar sig optimalt till kroppskonturer. Ursprunglingen, på grund av sin goda tryckavlastning användes materialet huvudsakligen för att göra sjukhusbäddar för sovande patienter. Nyligen har den viskoelastiska madrassen blivit mer populär i vanliga madrasser och uppskattas för sin bekväma och mysiga känsla under sömnen. Viskoelastiska madrasser är också lämpliga för personer som svettas mycket.

Viskoelastiska madrasser med kallskum eller fjäderkärnor

Eftersom en viskoelastisk madrass av rent viskoelastiskt skum inte skulle ge något motsatt tryck, är dessa madrasser alltid avskilda från en tvådelad konstruktion. Under ett lager av viskoelastiskt skum har madrassen vanligen ett kallskum eller fjäderkärna. En kallskumkärna kan delas i zoner för att ger stöd för kroppens olika form. Detta är särskilt bra för de som sover på sidan. En viskoelastisk madrass med fjäderkärnor möjliggör exakt stöd och har andningsegenskaper. Madrasserna med fjäderkärnor är särskilt lämpliga för dem som sover på magen eller rygg.

Upptäck Emma madrass

Sov lyckligare. Testa madrassen!

Hur avslutar jag prenumerationen?

Du kan avsluta prenumerationen när som helst genom att klicka på fliken 'Prenumerera på nyhetsbrevet' när du är inloggad på ditt kundkonto. Om du inte har ett konto hos oss, så kan du avsluta prenumerationen genom att klicka på 'avsluta prenumeration' längst ner i nyhetsbrevet.

Pin rotate icon

Det verkar som du besöker Emma från utlandet

Gå till 

Du kan också besöka våran svenska hemsida, välj sverige i listan nedan: