Kuddhelg - nu 30% på alla våra kuddar! 💤 - Avslutas om

Du har inga produkter i din varukorg.

Ont i ryggen och din madrass

Varför har du ryggont?

Orsaken till förlängd ryggsmärta kan vara din madrass. Bra hållning är viktigt när du sover och en madrass med gott stöd kan säkerställa att du behåller en hälsosam ryggrad och hjälper att lindra ryggsmärtan. En ömmande rygg kan leda till problem i ditt dagliga liv och skapa hälsoproblem. Eftersom du spenderar en tredjedel av ditt liv i sängen, är det viktigt att investera i en god madrass. En god madrass lindrar ryggont och anpassar sig till din naturliga ryggradsstyrning. Detta lindrar tryckpunkterna i kurvorna på din rygg och nacke. En madrass ska se till att din ryggrad gör en naturlig kurva. Det betyder att när du ligger i viloläge, bör din nacke ha en liten upphöjd kurva. Mitten av din rygg bör böjas utåt och den nedre delen av din rygg bör alltid böja sig framåt mot magen. En madrass bör också ge tillräckligt stöd till kroppens leder, muskler och ligament. Dessa delar av kroppen används i stor utsträckning hela dagen och behöver tid att återhämta sig. Din madrass bör också bytas var 8-10 år eftersom madrassens kvalitet har försämrats och sannolikt inte ger det rätta stödet som din rygg behöver.

Bästa madrassen mot ryggont

Tack vare memory foam madrassens förmåga att snabbt anpassa sig till kroppens form, tillåter den en ideal tryckavlastning och maximal komfort, och därför kan en memory foam madrass vara den perfekta lösningen för en öm rygg. Vår Emma madrass består av 3 skikt: ett skikt av kallskum som ger stöd till din ländrygg och axelområdet, ett skikt av anpassningsbar memory foam för tryckavlastning och ryggradsstöd och ett skikt av punkt-elastisk Airgocell® skum vilken har en öppen porstruktur som möjliggör att skummet är andningsbart och anpassningsbart.

Vilken är den bästa fastheten mot ryggvärk?

Trots att många tror att en fast madrass ger det bästa stödet för en värkande rygg, har flera studier visat att en medelfast madrass är optimal för ryggraden. Att sova på en madrass som är för fast kan orsaka värkande i leder och muskler. Mjukare madrasser ger lite eller inget stöd för ryggen och kroppens tryckpunkter. Ett optimalt val skulle vara en medelfast madrass som möjliggör att kroppen lätt kan sjunka in i madrassen och därmed hålla ryggraden i linje samt ge optimalt kroppsstöd.Fastheten på vår Emma madrass är justerbar! Du kan prova vår Emma madrass och om du föredrar en hårdare eller mjukare madrass kan du köpa vår vändbara bäddmadrass som erbjuder både fastare och mjukare sidor för att skapa en madrass efter dina behov. Tala alltid med din läkare innan du bestämmer dig för en madrass typ, eftersom varje individ är unik.

Upptäck Emma madrass

Sov lyckligare. Testa madrassen!

Hur avslutar jag prenumerationen?

Du kan avsluta prenumerationen när som helst genom att klicka på fliken 'Prenumerera på nyhetsbrevet' när du är inloggad på ditt kundkonto. Om du inte har ett konto hos oss, så kan du avsluta prenumerationen genom att klicka på 'avsluta prenumeration' längst ner i nyhetsbrevet.

Pin rotate icon

Det verkar som du besöker Emma från utlandet

Gå till 

Du kan också besöka våran svenska hemsida, välj sverige i listan nedan: