Du har inga produkter i din varukorg.

Januarirea

Börja det nya året med Sveriges bästa madrass

Punktelasticitet

Vad är punktelasticitet?

Om en madrass endast stödjer vid punkter där tryck appliceras kallas det punktelasticitet. Således är den elastisk vid tryckpunkterna och anpassar sig till tryck, och ortopedisk korrekt positionering av ryggkotan säkerställs. Punktelasticitet specificerar motståndskraften eller ytegenskaperna hos en madrass. Det motsatta är den så kallade ytelasticiteten. Detta dämpar trycket över ett stort område och inte uteslutande direkt vid tryckpunkten. För att förhindra skador på hållningen rekommenderas en punktelastisk madrass eftersom det anpassar sig perfekt till kroppsformen och det tillåter inte något utrymme mellan kroppen och madrassen.

Varför är punktelasticitet viktigt?

Beroende på vikt och sovläge sjunker olika kroppsdelar olika djupt. För att undvika avlägsnat stöd av ryggraden, är det viktigt att de djupare sjunkande kroppsdelarna har bra form samtidigt resten av kroppen får stöd. Dem som sover på sidan behöver dämpnig till exempel för axlarna och bäckenet. Speciellt för personer med ryggproblem, är en punktelastisk madrass rekommenderad eftersom den håller ryggraden i sin naturliga position.

Punktelastiskt madrass

I allmänhet ju högre volymen är desto större är punktelasticiteten. Exempel på punktelastiska madrasser är:

Kallskummadrasser – deras stora denstitet möjliggör en ortopedisk korrekt sömn

Pocketresårmadrass – antalet av fjädrar bestämmer madrassens punkelasticitet.

Emma madrass och punktelasticitet

På grund av sina tre speciella lager, ger Emma madrassen endast stöd där kroppen utövar direkt tryck på madrassen och är därför också lämplig för personer med fysiskt obehag.

Upptäck Emma madrass

Sov lyckligare. Testa madrassen!

Hur avslutar jag prenumerationen?

Du kan avsluta prenumerationen när som helst genom att klicka på fliken 'Prenumerera på nyhetsbrevet' när du är inloggad på ditt kundkonto. Om du inte har ett konto hos oss, så kan du avsluta prenumerationen genom att klicka på 'avsluta prenumeration' längst ner i nyhetsbrevet.

Pin rotate icon

Det verkar som du besöker Emma från utlandet

Gå till 

Du kan också besöka våran svenska hemsida, välj sverige i listan nedan: