Kuddhelg - nu 30% på alla våra kuddar! 💤 - Avslutas om

Du har inga produkter i din varukorg.

Vilken madrass ger bästa kroppsstödet?

Kroppsstöd

Korrekt kroppsstöd under sömn är viktigt för sömn och ryggradsstyrning. För att säkerställa korrekt kroppsstöd är det viktigt att ha en madrass som håller din kropp i linje. Natten är den viktigaste tiden för din kropp att återhämta sig och regenerera energi så det är viktigt att din madrass är optimal för din kroppstyp. Madrassens anpassningsbarhet är viktigt för att säkertställa optimal kroppsstöd.

Avlastning för ryggen

Ryggraden som förbinder de olika skelettdelarna spelar en viktig roll när du lägger dig ned. En hälsosam ryggrad säkerställer en upprätt hållning och rörlighet varvid ryggraden håller sin naturliga form och den bör göra en dubbel S-krökning. Endast ortopediska madrasser kan hjälpa mot ryggradssjukdomar (förlamning eller ryggradssjukdomar) och ryggont. När man ligger ner, bör intervertebraldiskar, som ligger mellan två ryggkotor, fylla på med vätska och näringsämnen. Påfyllningen hämmas under dagen på grund av konstant stress. För att dämpa stress i din ryggrad under dagar, är det nödvändigt att din kropp få optimal stödet när du ligger ner. Om maximal avlastning inte tillåts på natten kan det leda till en feljustering. Detta kan till exempel leda till långvarig skada som smärta, spänning och dålig hållning. Därför är det viktigt att madrassen ger korrekt tryckavlastning oavsett ditt sovläge. Emma madrassens kombination av speciala material möjliggör perfekt anpassning till varje kroppstyp och madrassen fasthet spelar ingen roll. Oavsett hur tung eller lätt kroppsvikten är, kombinationen av Airgocell skum, viskoelastiskt skum och stödjande kallskum garanterar att kroppsvikten är fördelat jämnt.

Om du sover på rygg: De som sover på rygg ändrar oftast inte sin position vid sömn, och då måste man se till att nacken stöds särskilt bra. Om kroppen sjunker för mycket eller för lite jämfört med huvudet kan det orsaka smärta i nacke och axel. En punkt elastisk och anpassnigsbar madrass är den ideala madrassen för dem som sover på rygg.

Om du sover på sidan: Att sova på sidan är ett möjligt sätt att lindra ryggen. I detta sovande läge är det viktigt att du använder en kudde som erbjuder stöd till din nacke. Annars finns det ett obehagligt tryck mellan huvud och axel, vilket kan leda till spänning i nackdelen.

Om du sover på magen: De som sover på magen måste välja en platt kudde. En högre kudde överlutar nacken och skapar rotation i ryggraden. Därför rekommenderas en platt kudde, vilket inte skapar för mycket rotation i ryggraden.

Emma madrass och kroppsstöd

Vår Emma madrass är utformad för att ge optimal kroppsstöd tack vare sin hybridstruktur av 3 skumlager: Ett stödjande kallskum som ger nödvändigt mottryck till alla sovläge, en visco-elastisk memory foam som fördelar din kroppsvikt jämnt och anpassar sig till kroppens unika konturer och ett punkt-elastiskt och andningsbart Airgocell® skikt. Emma madrassen är medelfast och fasthetet kan justeras med vår Emma bäddmadrass som är skapad för att ge individuell komfort.

Upptäck Emma madrass

Sov lyckligare. Testa madrassen!

Hur avslutar jag prenumerationen?

Du kan avsluta prenumerationen när som helst genom att klicka på fliken 'Prenumerera på nyhetsbrevet' när du är inloggad på ditt kundkonto. Om du inte har ett konto hos oss, så kan du avsluta prenumerationen genom att klicka på 'avsluta prenumeration' längst ner i nyhetsbrevet.

Pin rotate icon

Det verkar som du besöker Emma från utlandet

Gå till 

Du kan också besöka våran svenska hemsida, välj sverige i listan nedan: