Kuddhelg - nu 30% på alla våra kuddar! 💤 - Avslutas om

Du har inga produkter i din varukorg.

Kontinentalsäng

Vad är en kontinentalsäng?

En kontinentalsäng definieras oftast som en säng bestående av tre lager: en resårbotten, en resårmadrass och en bäddmadrass.

Resårbotten

Det första lagret i en kontinentalsäng består oftast av en fjädrad resårbotten med eller utan skummadrass. Det finns många olika typer av fjädring, vanligast bland kontinentalsängar är Bonell eller Pocketresår.

Bonell

Bonellfjädrar är oftast tillverkade av något tjockare ståltråd där alla fjädrar är tvärbundna till varandra och används i olika typer av möbler med fjädring, så som soffor och sängar.

Pocket

Pocketfjädrar är oftast tillverkade av något tunnare ståltrådar som är individuellt omslagna av tygkapslar. De är inte tvärbundna så som bonellfjädrarna och kan därför bättre formas olika mycket i olika zoner då fjädrarna inte påverkar varandra. I moderna resårmadrasser delas sängen upp i så kallade "zoner", där varje zon ger olika mycket stöd för att bättre anpassas till kroppens olika delar. T.ex. ger den mer stöd för höfter och axlar än för fötter och huvud, detta för att öka följsamheten och ge bättre komfort.

  • 7 zoner: Varje del av kroppen får unikt stöd då kroppen delas in i sju separata zoner. Huvud, axlar och höfter får mindre stöd medan midjan och svanken får ökat stöd, så att ryggraden kan förbli rak när du sover.
  • 5 zoner: Kroppen delas upp i fem delar, var av bål och midja samt lår och knän slagits samman. Oftast passar denna typ av indelning för personer med bredare midja och höft.
  • 3 zoner: Här delar zonerna upp kroppen i tre delar: överkropp, höfter och ben. Denna typ av indelning passar oftast personer med bredare eller ömma axlar.

Hitta din Emma madrass

Sov lyckligare. Testa en Emma madrass!

Hur avslutar jag prenumerationen?

Du kan avsluta prenumerationen när som helst genom att klicka på fliken 'Prenumerera på nyhetsbrevet' när du är inloggad på ditt kundkonto. Om du inte har ett konto hos oss, så kan du avsluta prenumerationen genom att klicka på 'avsluta prenumeration' längst ner i nyhetsbrevet.

Pin rotate icon

Det verkar som du besöker Emma från utlandet

Gå till 

Du kan också besöka våran svenska hemsida, välj sverige i listan nedan: