Förlängd Black Friday REA

⚡ MADRASSKYDD FLASH SALE MED 70%! ⚡

Du har inga produkter i din varukorg.

Vad är elastan

Elastan

Elastan är ett kemisk fiber. Detta fiber är elastiskt.Även om elastan sträcker sig maximalt kommer fibern att återgå nästan till sin ursprungliga längd.

Elastan har varit på marknaden sedan 1959. Vid den tiden var den kemiska fibern fortfarande känd under namnet Fiber K. Sedan 1962 har elastan distribuerats av varumärket Lycra i större kvantiteter. Idag används den huvudsakligen i kläder.

Hur skapas elastan?

Elastan är tillverkad av polyuretan och polyetylenglykol. Det är en segmentsampolymer. Polyuretaner är plast eller syntetiska hartser. Polyetylenglykol är en flytande eller fast kemikalie. Retan ger den nödvändiga sammanhållningen av fibern. Den ligger i sträckta, styva sektioner som vilar längs varandra. Dessa segmentsampolymerer kan enkelt sträckas. Pågrund av hög sträckningsförmåga uppnås elastan en total förlängning av mer än 700%.

Elastans egenskaper

Elastan har en lång rivnings längd mellan åtta och 15 km och en låg fuktabsorptionhastighet på knappt 1%.Den är mycket resistent och lätt. Det har också en slät känsla och torkas lätt. Med detta kan den tvättas i vatten upp till 40 eller 60 grader. Elastan har ingen statisk laddning.

Användning av elastan

Elastan används vanligtvis för kläder. Elastan används speciellt för sportkläder och underkläder eftersom dessa kläder måste anpassa sig till kroppen. Ofta blandas elastan också med andra material, såsom polyamid. Detta är för att förbättra bärkomforten. Elastan används för följande kläder: Tights, Sportkläder, Cykelbyxor, Leggings, Badkläder, Strumpor, Underkläder.

Emma madrass och elastan

Elastan används också i hemtextil. Till exempel Emma madrassens överdag behåller 2% elastan. Emma madrassens fodral består av speciell klimatfiber som reglerar fuktighet. Detta hjälper till att undvika nattsvett samtidigt som det anpassar sig perfekt till din kropp.

Sov lyckligare. Testa madrassen!

Hur avslutar jag prenumerationen?

Du kan avsluta prenumerationen när som helst genom att klicka på fliken 'Prenumerera på nyhetsbrevet' när du är inloggad på ditt kundkonto. Om du inte har ett konto hos oss, så kan du avsluta prenumerationen genom att klicka på 'avsluta prenumeration' längst ner i nyhetsbrevet.

Pin rotate icon

Det verkar som du besöker Emma från utlandet

Gå till 

Du kan också besöka våran svenska hemsida, välj sverige i listan nedan: